to 04. huhtik.

|

Joogastudio Joogahymy

Palaudu raskaudesta - kurssi, Nokia (1)

Tuntuuko, että lantionpohjan lihakset kaipaavat vahvistusta? Onko tuntuma keskivartaloon kadoksissa? Pömpöttääkö vatsa? Onko sinulla alaselkäkipuja? Tervetuloa viiden kerran kurssille palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä!

Registration is Closed
See other events
Palaudu raskaudesta - kurssi, Nokia (1)

Time & Location

04. huhtik. 2019 klo 15.00 – 19.00

Joogastudio Joogahymy, Pirkkalaistori 10 LH7, 37100 Nokia, Finland

About the event

Tuntuuko, että lantionpohjan lihakset kaipaavat vahvistusta? Onko tuntuma keskivartaloon kadoksissa? Pömpöttääkö vatsa? Onko sinulla alaselkäkipuja?

Tervetuloa viiden kerran kurssille palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä. Kurssille voi osallistua, kun synnytyksestä on kulunut yli kuusi viikkoa ja se sopii erityisesti niille, joilla synnytyksestä on alle 12 kuukautta. Myös vuoden jälkeen harjoitteista on hyötyä, jos sinulla on vatsalihasten erkauma tai kehoa kannattelevat lantionpohjan lihakset sekä syvät keskivartalon lihakset kaipaavat vahvistusta.

Vatsalihasten erkaumassa suorat vatsalihakset ovat liikkuneet erilleen ja niiden välinen jännesauma linea alba on venynyt. Erkauma ei välttämättä palaudu automaattisesti synnytyksen jälkeen, vaan tarvitaan erityisiä harjoitteita korjaamaan sitä. Erkauma aiheuttaa erilaisia oireita, kuten virtsanpidätysongelmia, vatsan pömpötystä ja alaselkäkipuja. Kurssi ei korvaa henkilökohtaista fysioterapiaa, mutta sopii hyvin vatsalihasten erkauman kuntoutuksen tueksi. Kaikki harjoitukset ovat erkaumaystävällisiä.

Kurssilla teemme viisi erilaista liikunnallista joogaharjoitusta, jotka auttavat luomaan vahvuutta oleellisille keskivartalon tukilihaksille sekä tärkeää pohjaa myöhempää raskauden jälkeistä harjoittelua ja liikuntaa varten. Samalla avaamme ja vahvistamme kehoa monipuolisesti ja lempeästi. Jokainen harjoitus sisältää lantionpohjaa ja syviä keskivartalon lihaksia vahvistavia harjoitteita sekä vatsalihasten erkaumaa kuntouttavia harjoitteita. Kurssilla kuulet myös teoriaa ja anatomiaa kehon muutoksista raskauden aikana ja saat tietoa raskauden jälkeen suositeltavista ja vältettävistä harjoitteista. Harjoitukset ovat flow- tai astangatyylisiä, ja tunneilla soi musiikki.

Share this event