Fysioterapia

fysioterapia .jpg

Erikoisosaamisalueitani fysioterapiassa ovat äitiys, jooga- ja tule-fysioterapia. Olen kouluttautunut joogan ja fysioterapian integroimisessa sekä käynyt äitiysfysioterapiakoulutuksen. 

Äitiysfysioterapiassa haluan auttaa raskaana olevia ja synnyttäneitä edistämään heidän terveyttänsä ja hyvinvointiansa. Autan raskauden aikaisissa kiputiloissa, edistämään synnytyksen jälkeistä palautumista sekä neuvon raskauden aikaan sopivissa harjoitteissa. Synnytyksen jälkeen autan lantionpohjan toimintahäiriöissä, vatsalihasten palautumisessa sekä annan yksilöllisiä ohjeita sopivaan liikuntaan ja harjoitteluun raskauden jälkeen.


Joogafysioterapiassa yhdistän joogan ja fysioterapian menetelmiä hoitaen yksilöä psykofyysisesti. On tavoiteenasi sitten hartia- tai alaselkäkipujen vähentäminen, stressin lievittäminen tai synnytyksestä palautuminen voidaan joogafysioterapian avulla saada tilanteeseesi positiivisia muutoksia.

TULE-fysioterapiassa autan tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloissa. Kun selkä-, niska-, olkapää-, kyynärpää-, ranne-, lonkka-, polvi- tai nilkkakivut vaivaavat, fysioterapiasta on hyvin usein apua. Haastattelun ja tutkimisen perusteella päästään kiinni kipuja aiheuttaviin syihin, jotka voivat johtua esimerkiksi lihasepätasapainosta, epätasaisesta nivelten kuormittumisesta, ylikuormituksesta, sairauksista (esim. reuma, nivelrikko) tai psykofyysistä syistä.

Fysioterapian keinoina voidaan käyttää manuaalista terapiaa, kuten mobilisointia tai pehmytkudosten käsittelyä. Usein tilanne vaatii myös spesifien terapeuttisten harjoitteiden tekemistä, jotta päästään maaliin. 

Lue lisää koulutuksistani esittelystäni.